“Altium Designer” Kursu Sona Erdi

26 Nisan 2017

Öğrencilerimizin daha donanımlı olarak mezun olmalarını amaçlayan “Temel Mesleki Eğitimler” Projemizin ilki, Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunlarımızdan Engin Subaşı'nın vermiş olduğu ve 3 hafta süren temel Altium Designer kursu ile tamamlandı. Öğrencilerimizin yoğun katılım gösterdiği kursların daha verimli olması amacıyla 20’şer kişilik gruplarla verilen eğitim sonucunda, katılımcılara sertifika verildi.

Rafting Turu Yapıldı

13 Mayıs 2017

GTÜMED ve Genç GTÜMED olarak 13 Mayıs'ta Düzce Melen Çayı'nda Rafting ve Şelale Yürüyüşü yaparak güzel bir haftasonu geçirdik. Şehir havasından uzaklaşıp, doğa ile baş başa olmak ve rafting macerası yaşamak amacıyla Melen Çayı’na gezi düzenledik. Doğa yürüyüşü ile başlayan etkinlik, Harmankaya Şelalesi’nin muhteşem manzarasında dinlenerek devam etti. Öğle yemeğinin ardından başlayan ve yaklaşık 1,5 saat süren macera ve adrenalin dolu Rafting ile beraber etkinliğimiz sona erdi.

“1 Mezun 1 Hikaye” Projesi Emre Korkmaz ile Başladı

10 Mayıs 2017

Mezunlarımızın yıllar sonra üniversitelerine dönerek bir zamanlar kendilerinin oturduğu sıralarda oturan öğrenciler ile samimi bir ortamda bir araya geldiği, "1 Mezun 1 Hikaye" projemizin ilk konuğu, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 2012 Mezunu Emre Korkmaz oldu. Türk Hava Yolları'nda Ar-Ge Proje Koordinatörü olarak çalışan Emre Korkmaz, üniversite yıllarındaki anılarını ve mezun olduktan sonraki iş hayatında ve sosyal hayatta edinmiş olduğu tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.

Staj Bulma Etkinliği Sona Erdi

03 Nisan 2017

Genç GTÜMED Öğrenci Topluluğu ile birlikte düzenlediğimiz öğrencilerimize staj imkânı sağlama etkinliği, stajyer alacak firmaların tanıtımı ve aranan niteliklerin açıklanmasının ardından öğrencilerimizin özgeçmişlerini tarafımıza iletmeleri ile son buldu. Toplam 30 firmanın 58 stajyer kabul edeceği bu süreçte, 207 öğrenci başvuru yaptı.Yapılan başvurular firmalara iletilerek firmalara uygun adaylar staj görüşmesine çağırıldı. Bu süreçte öğrencilerimizin böyle bir imkâna sahip olmasına aracılık eden bütün Mezunlarımıza teşekkür ediyoruz.

Genç GTÜMED Öğrenci Topluluğu Kuruluyor

08 Mart 2017

Gebze Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği (GTÜMED), üniversitemiz öğrencileriyle olan iletişimini ve etkinliklerini daha da kuvvetlendirmek için Genç GTÜMED Öğrenci Topluluğu’nu kurma kararı aldı. Kurulacak olan öğrenci topluluğunun yönetim kurulunun belirlenmesi ve yapacakları çalışmaların görüşülmesi amacıyla 8 Mart 2017’de Genç GTÜMED Tanışma Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda öncelikle GTÜMED’in çalışmaları hakkında bilgi veren GTÜMED Başkanı M. Türker TAKCI, Genç GTÜMED’in öğrencilere sunacağı avantajlardan bahsederek, topluluğun yapabileceği projeler hakkında bilgi verdi.

Mezunlar Buluşması

2 Ekim 2016

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mezunlar Derneği (GTÜMED) tarafından organize edilen Mezunlar Buluşması, GTÜ Kampüsünde bulunan Gölet Park’ta yapıldı. Yoğun katılımın gözlendiği etkinlikte eski mezunlar yıllar sonra üniversitelerinde olmanın heyecanını doyasıya yaşadı. Programda 2010 yılında Gebze’de yaşanan sel felaketi nedeniyle kep giyemeyen GTÜ mezunları 6 yıl sonra kep ve cübbelerini giyerek mezuniyet plaketlerini aldılar.

Mezunlar Söyleşisi

21 Ocak 2016

Gebze Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin ilk etkinliği olan “Mezunlar Söyleşisi”, GTÜ İşletme Konferans Salonu’nda yapıldı.

Etkinlikte Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) mezunlarından Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, GTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu, mekanist.net’in kurucusu Ali Servet Eyüboğlu, Elektronik Mühendisliği mezunu HG Group Kurucusu Hikmet Subaşı, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği mezunu Erdemir Kalite Mühendisi Melda Köksel Kara, İşletme Bölümü mezunu Eczacıbaşı Bilişim İnsan Kaynakları Yöneticisi Dr. Sevgi Ekşi ve Mimarlık Bölümü Mezunu Cem Mimarlık’tan Dilek Karakurt, öğrenciler ile buluştu.